2014. február 17., hétfő

Betűpárnák

Újabb érdekes munka várt ránk a múlthéten. Ugyanis az egyik kedves ismerősöm Valentin napra szerette volna meglepni párját betűpárnákkal. Azt hiszem sikerült is neki:)
Ilyenek lettek...



Előtte készült egy próbapárna M betűs, azt is lefotóztam.
A párnákat Andrea szabta ki és varrta meg, én a töltésben és a rejtett varrásban jeleskedtem:) 
A legnagyobb kihívást ez a párna jelentette, de végül rejtett- kézi varrással megoldottuk a befejezését.







2014. február 16., vasárnap

Színes szatyrok bevásárláshoz...

Egy kolléganőm hozott egy szatyrot, ami már szétszakadt és hozott hozzá textilt, amiből újat varrtunk Andreával. Aztán olyan jól sikerült és annyira megtetszett, hogy kétfélét is varrtunk azóta, sőt kiválogattunk sok színes textilt, hogy továbbiak fognak születni...
Ez a szatyor jól mutat, praktikus és nagyon kis helyen elfér. Akár önállóan táskának is hordható:)






És a vidám, narancsszínű változatban is, ami Andrea keze munkáját dicséri:)




2014. február 15., szombat

A két csíkos születése...



Az újévi lendület folytatódott és azóta is tart itt a műhelyben, de annyi új dolog történik, hogy mostanában a blog egy kicsit háttérbe szorult. Remélem most kárpótolni tudlak kedves Olvasóm:)
Az előző bejegyzésben már említettem, hogy egy igazi kihívást jelentő feladatot vállaltunk el a barátnőmmel (Andrea, akiről már írtam) és végre elkészültünk ezzel a munkával is.
Adott volt két ikeás fotel, aminek megkopott a le nem vehető textilborítása és ennek következtében a megrendelő szeretett volna egy új fotelhuzatot mindkettőre, olyant ami könnyen levehető és gépben mosható.
Helyszíni felmérést követően készült egy papírsablon, ami alapján aztán elkészítettük a próbahuzatot, és a próba alapján pedig a végső huzatokat. Ezt így röviden leírtam, azonban a kivitelezés egyáltalán nem volt ilyen egyszerű.
Először is a papírsablon alapján egy tökéletes huzatot varrtunk, ami lepedő és más textilből készült. Aztán a megrendelő vette meg azt a csíkos vásznat, amiből készültek a huzatok. Ez a textil azonban teljesen másképpen viselkedett, mint a mintahuzat és a leckét végül a csíkos textil szabásának mikéntje adta fel:)
De végül sok munka és összedolgozás és kitartás eredménye lett ez a két huzat. Nagyon sokat tanultunk Andreával a folyamat során, a textilek "viselkedésről", fotelhuzat varrásról, problémamegoldásról:)
És most jöjjenek a képek...
A megrendelőnk elégedett volt és köszönet nekik a fotókért is, na meg a bizalomért:)))))

 

Itt még, amikor kiszabtuk nálunk a nappaliban....





Segítségem is volt, Cilike személyében:)




Andreával az utolsó simításokat végezzük:)





Nektek hogy tetszik?