2013. szeptember 23., hétfő

Címke és csomagolás tervezése...

A tegnap a szomszédasszonnyal (kertszomszéddal) zakuszkát tettünk el.
A csomagolását még nem látta, mert én fejeztem be végül a befőzést itthon, ugyanis nagyon hosszúra sikeredett a tevékenység. Reggeltől estig ezzel dolgoztam, de az eredményért megérte... 22 üveg zakuszka lett. Terveztem rá címkét és csomagolást is hozzá. A címkéket kinyomtattam és a félretett pogácsás papírzacskókkal és maradék kenderzsineggel ilyen csomagolást készítettem ma délután...
A zakuszka főzéséről és a receptről a főzős blogomon is olvashattok:)









2013. szeptember 17., kedd

Belevágtam...

Némi hezitálás és az ezt követő elszántság után belevágtam a "gumicsizmás" csizmám szárába,(én így hívom, mert csak félig gumicsizma.) Sokáig nem vettem fel, mert sehogy sem tetszett, a túl hosszú szára. 
Biztosan, ha még 10 cm-el nagyobbra növök (hát ez már nem valószínű:), akkor talán jobban állt volna a lábamon, de így...És jött egy ötlet, hogy mi lenne, ha levágnék a szárából valamennyit és egy színes textillel feldobnám az egészet:)
Nos, tádámmmmm...ilyen lett. 
Egyedi.





Ilyen VOLT...





2013. szeptember 12., csütörtök

Ajándék babatakaró

Egy kedves barátnőm és a férje októberre várják első gyermeküket és az új kis családtag jövetelére (kislány lesz, úgy néz ki:) varrtam a takarót. Kimondottan "nem lányos" színekkel tarkított, de nem is szerettem volna rózsaszínt vagy hasonlót, így lett kellemes, tavaszi, lágy zöld...Remélem majd jó szolgálatot tesz a pihe-puha babatakaró.









Mindkét oldala használható ...





2013. szeptember 10., kedd

2013. szeptember 9., hétfő

Valami új...2.rész


A sorozatból a 2. táska. Ez is az újrahasznosításból született. A táskához válogattam néhány kiegészítőt. Én szívesen hordanám a ruhát, a többi kiegészítővel együtt:)
És nektek hogy tetszik?


Bag




2013. szeptember 4., szerda

Valami új...

A nyáron kaptam néhány kiváló angol szövetszoknyát, törtem a fejem, hogy mit is lehetne ebből készíteni. És így jött az ötlet az újrahasznosítás jegyében, hogy legyenek egyszerű, de kedves táskák, merthogy hűséges vagyok a táskavarráshoz!
Az első darab a sorozatból, bársonycsíkos kézi táska. A bársonycsíkon végigfutó mintákat kézzel hímeztem rá. Ettől még kedvesebb és egyedi lett:)
Hogy mennyire passzol hasonló színű ruhákhoz és kiegészítőkhöz, azt megmutatja az alábbi összeállítás.

Nektek is tetszik?

Kekbarsonyos_taska_kollazs