2013. március 27., szerda

Kedves, romantikus: TÁSKA

Lehet írtam itt már, hogy a különböző tevékenységeken belül is vannak kedvenceim. A varrásban például a táska varrás. A tervezés, a színek összeállítása, a varrás folyamata, mind-mind eufóriát okoz. A konyhában pedig a tésztakészítés  vagyis a "laskascsinálás", a mindenféle tésztaféle készítése hihetetlen módon örömmel tölt el. (A főzős blogomra készülök erről bővebben írni!)
Na, de visszatérve a varrásra és a táskákra, újból megrendelésre készítettem és mint sok elkészült táskánál, 
ez is rögtön a kedvenceim közé tartozik (rögtön megtartanám az összeset, ahogy elkészülnek:))))  
A fényképek nem lettek a legjobbak, mert megint sietősen kellett lefényképezzem, ugyanis Csíkba vitték ma hajnalban és ugye mostanában a sok munka mellett a hobbi nem kap elég teret az életemben. De most igyekszem bepótolni, pl. horgolással Budapesttől, Siófokig:)))) De erről legközelebb írok megint: a horgolás öröméről, Budapesttől...valameddig:)))






Minden megrendelésnél, az elképzelések alapján küldök  anyagmintákat,
itt az 5.nyert:)











2013. március 18., hétfő

Horgolás

Januárban történt, amikor Csíkban voltam, nem vittem semmi varrni valót vagy effélét. De csak nem bírtam ki, hogy ne tanuljak meg pl. horgolni.  Azóta ez elmaradhatatlan elfoglaltság, például a vonaton Siófok és Budapest között :) 




A tegnap, amíg a vonat befutott Kelenföldre, két pár fülbevaló készült el Pirónak, akitől a fonalakat kaptam  Persze azért nem volt ilyen hosszadalmas művelet, de ugye, ha az ember kisgyerekkel utazik, akkor nemcsak azt csinál a vonaton, amihez éppen kedve van, mondjuk csak horgol, és horgol...

Horgoltam sapkákat is, azt még nem tettem fel ide, vagyis az egyiket az öcsémnek, aki farsang idején ezzel rótta Csíkban a falvakat, kántor szerepben :)
Íme:


Megjegyzés: remélem nem bánja, hogy vele reklámozom a sapkát :)

2013. március 15., péntek

Lila

Ahogy már írtam, kevesebb időm jut a varrásra. De azért csak ott vagyok a műhelyben, amikor csak tehetem, és persze mindig elkészül valami. Rendszerint magamat lepem meg. Most ez a lila táska készült, amit egy lila bársony ruhámhoz készítettem, egy régi, női zsebes ingből. Ezt az inget régóta őrizgetem, hogy lesz ebből még valami, és most itt volt az ideje:) A legújabb szín, amit szívesen viselek magamon: a lila.
Ahogy változom, úgy változnak (vagy bővülnek?!) a ruhatáram színei is. 
Régen a lila színű ruhám nem volt, de most eljött az ideje...
Szeretem a színeket:) Azt hiszem nagyon hálás vagyok, hogy LÁTOK, látom a színeket és az élet csodás dolgait :) És most ti is láthatjátok az újrahasznosított inget, táska formájában. 









A ruhát elég nagy méretben vettem meg (használt ruha), így némi átalakítást kellett eszközöljek rajta. És így készítettem egy pár fülbevalót a levágott anyagrészből. Pontosan ugyanolyan színűt, mint a ruhám:)
És így együtt, csupa lila...csak most már jó időt szeretnék, hogy fel is vehessem, így együtt őket:)




2013. március 3., vasárnap

Piros, piros, piros...

Az egyik kedvenc színem a piros. Gondolom még sokaknak úgyszintén:) Amitől nekem mostanában a nagy kedvencem, hogy szürkével párosítom vagy fehérrel.
Ebből a színvilágból született egy bevásárló szatyor. A fehér mintás rátét is "újragondolás" műve. Bélésnek pedig szürke, virágmintás anyagok tettem.
Az eredmény...tádám:



Ez is megvásárolható a boltomban:)

Újragondolással: romantikus textil tároló

Az egy hónapnyi "eltűnésem" ideje alatt sem maradtam tétlenül, mármint az alkotás folyamatát illeti. Például akkor gyűjtöttem sok anyagot és jártam elég sok kincses helyen, ahol újragondolható tárgyakra leltem.
Ebből született az alábbi textil tároló is. Egy jó minőségű pamutvászonra varrtam rá a hímzett terítőcskét, és egy kiváló tároló sikeredett.
Kapható a boltomban:)