2011. augusztus 21., vasárnap

Kicsike házicipőcske :)


A tegnapi bejegyzésben említettem egy kis mamuszt, amit nemezeléssel készítettem. Elég jól sikerült, a tegnap a kertben pedig levittem és varrogattam, így került rá a farkasfog a széleire és kicsi zöld bogyócska az orrára.
Sajna nem tudtam egyformára készíteni a két mamuszt, de legközelebb remélem jobban sikerül, azért "szerényen" így is nagyon tetszik :))))



És még egy gyűrű, ami egy kicsit úgy néz ki, mint egy varázsgyűrű :)))


2011. augusztus 20., szombat

Kézmíves rekreáció és a nemezelés csodája...

   
Meghívást kaptam a tegnapra a kollégáim töltődős napjára, ami nagyon jól sikerült. Andorásra az édesapja vigyázott, csak szoptatni hozta fel hozzám, így volt egy napom a születés óta, amikor kikapcsolódhattam, és legfőképpen kreativitással tölthettem, azokkal akiket nagyon kedvelek.
A reggel tornával indult, Piró tartott Pilates tornát. Jól átmozgatott és  utána a nemezelés csodáiban merülhettünk el. 
Most próbáltam ki először a nemezelést. Megfogott a gyapjú illata, a színek... És persze a határtalan kreativitás lehetősége. Közben sokat nevettünk, alkottunk, szóval jó volt együtt, velük.


A következő alkalmat én fogom szervezni, máris tele vagyok ötletekkel és úgy örültem a felkérésnek. Egy kicsit kiszakadhatok a pelenkák és a gyereknevelés hétköznapjaiból...:)

A tegnapi nap ezek a gyönyörűségek készültek:

Készítettem gyöngyöket, amiből nyaklánc lett :)


Gyűrűket...





és végül, ami elég jól sikerült, Andorásnak egy kis mamuszt, pedig elég nehéz fába vágtam a fejszémet így elsőre,de meglepően szép darab lett, viszont kicsi, de próbának kitűnő...:)
A következő már remélem sokkal jobb lesz, ugyanis annyira beleszerettem a nemezelésbe, hogy tervezem,  beszerzek én is alapanyagokat és készítek néhány dolgot.
Elég nehéz munka, úgy gondolom, és most már megértettem, miért adják a vásárokban olyan drágán a nemezeléssel készített tárgyakat....hát ezért :)))

(Folyt.köv.)


2011. augusztus 17., szerda

Kispadra, kispárna...


Van egy szép fehér láda, amiben eddig a kreatív eszközöket tartottam, főleg olyan anyagokat, amelyeket ritkán használtam. Most átadtam Andorás játékainak, így nincs mindig szanaszét a sok játék, és a tetejét rátéve pedig lehet rajta üldögélni. 
Igaz még nem tud üldögélni, mint a "nagyok", de azért megihletett, mármint a láda teteje :), és készítettem rá egy szép patchwork párnát, olyan kispadra valót :)



Az első igazi patchworkös próbálkozásom. Már egy ideje terveztem, hogy nekifogok és megpróbálom, de túl macerásnak találtam, aztán addig-addig nézegettem és "álmodoztam" a színes takarókról (nekem is van 2 nagy takaróm, amit nem én készítettem, sajna), hogy ma miután lefektettem Andorást nekifogtam, és rádióhallgatás közben meg is varrtam...és nem is volt olyan bonyolult mint gondoltam. Persze a precizitásra itt nagy szükség van, és ebben viszont még fejlődnöm kell :)
De azért örömmel nézegettem, miután a helyére került...



2011. augusztus 11., csütörtök

Délutáni piknik a kertben...


Ma délután Andorással felkerekedtünk és lementünk a kertbe "piknikre". Ő tejet evett, én barackot :) 
A nap ragyogóan sütött és a meggyfa alatt csodásan telt a délután. Sokat nevettünk és rádiót hallgattunk...
A hangulathoz nem hiányozhatott a színes zászló füzér, amit nemrég varrtam. Biztosan nem újdonság számotokra, én nagyon szeretem...díszített már szülinapot, és most a mi kedvünkre lengett a meggyfán, a délutáni szellőben.




Egyszerű elkészíteni. 
Én most maradék anyagokat kutattam fel, és ahogy sikerült úgy szabtam ki a háromszögeket, így a zászlócskák nem lettek éppen egyforma méretűek, de sebaj, most nem ez volt a lényeg :), hanem a maradék anyagokat hasznosítani tudtam és még élvezzük is az eredményt...

2011. augusztus 3., szerda

Újra itt :) és a horgolt csipkés terítő...

Körülbelül 2 hete érkeztünk vissza Csíkból, aztán volt egy kis balatoni kiruccanás is, de most végre itthon vagyunk és sok időt tölthetek az édes otthonunk szépítgetésével.
Először sok segítséggel sikerült egy nyári nagy takarítást csálni mindenhol...a régi dolgok is előkerültek és a helyükre is kerültek egyben. És lett rend, tisztaság, öröm, hála édesanyámnak, aki most nagy segítségemre van :) és jut időm  a hobbiimra is.

Amíg pesztrálta Andorást, az alatt készült az alábbi asztalterítő. 

Édesanyám horgolta a csipkét, én pedig rávarrtam egy lenvászonra, beszegtem a széleit és ma díszítette édesapám tiszteletére a születésnapi, ünnepi vacsoraasztalt :)




Rengeteg új anyagot szereztem be. Turkálókat jártam, ott bukkantam jó anyagokra, szinte fillérekért. Andorással a kendőben hordozva mentünk, így könnyen tudtam kedvemre csavarogni, nézelődni, vásárolni, Csíkban a boltokban :)

Tele vagyok új ötletekkel és remélem meg is tudom valósítani, így jelentkezem hamarosan újabb dolgokkal.
Addig is még élvezzük a nyár hátralévő jó idejét...hmhmhm. Nyár.